Astazi ne-am propus sa aducem in discutie proteza dentara telescopata. Proteza telescopata sau telescopica este o forma de restautare dentara pentru pacientii care mai au putini dinti ce pot fi folositi ca stapi. Acesti dinti trebuie sa fie bine ancorati pe arcada dentara. Totodata, proteza telescopata se poate fixa si pe implanturi.

Citeste si articolul nostru despre implant dentar.

Ce presupune o proteza telescopata?

Proteza telescopata este formata din doua coroane, prima fiind numita telescop primar care se cimenteaza pe dintii restanti sau pe bonturile implanturilor dentare. Coroana secundara sau telescopul secundar se suprapune peste cea cimentata.

Se obtine astfel o proteza mobilizata stabila care functioneaza pe principiul frictiunii dintre cele doua coroane, primara si secundara.

proteza telescopata pe implant

O proteza telescopata iti permite sa zambesti din nou. Bucura-te de viata! Zambeste mult!

Proteza dentara telescopata pe implanturi

La pacientii care nu au dinti care sa sustina proteza primara se poate recurge la tratamente de implant dentar. Supraprotezarea pe implanturi este o solutie excelenta si confera pacientilor posibilitarea de a avea o dantura frumoasa si functionala.

Ingrijirea protezelor telescopate

Exact ca si in cazul dintilor naturali, protezele telescopate au nevoie de periaj de minim doua ori pe zi. Se recomanda deasemenea clatirea gurii dupa fiecare masa si curatarea protezei prin scufundarea in solutii speciale timp de 10 minute.  Astfel, se indeparteaza placa bacteriana si se igienizeaza corespunzator proteza. Atentie, alegerea solutiilor trebuie facuta asa incat elementele metalice sa nu corodeze.

Pretul unui proteze telescopate

Asa cum este si firesc, pretul unei proteze telescopate pe dintii naturali difera de cea a unei proteze pe implanturi. In cazul dintilor naturali este nevoie doar de lucrari de pregatire (slefuire) si de realizare a celor doua proteze.

Fiecare caz este particular, tocmai de aceea, in cadrul unei consultatii in clinica stomatologica Dentexpert Magic pacientii vor primi solutii personalizate cat si valoarea investitiilor. De fapt, specialistii stomatologice sunt dornici sa ofere toate detaliile referitoare la proteze, implanturi sau alte tratamente stomatologice care ar schimba viata pacientilor in bine.

Programari clinica stomatologica

 

DENTEXPERT MAGIC BRASOV
021 9052
0368 730 070
office-brasov@dentexpert-magic.ro
Str. Alexandru Ioan Cuza Nr. 54, Brasov
DENTEXPERT BOUTIQUE BUCURESTI
021 9052
office-bucuresti@dentexpert-boutique.ro
Str. Dr. Stefan Capsa Nr. 17, sector 5, Cotroceni
DENTEXPERT MAGIC BUCURESTI
021 9052
0214 112 980
office-bucuresti@dentexpert-magic.ro
Bd. Eroilor Nr. 30, Bl. C2, Scara A, Ap.20, Parter, Sector 5, Cotroceni