Recomandari de la stomatologii Dentexpert in vederea unui tratament ortodontic de succes

Atunci cand porti aparat dentar, igiena orala este influentata de prezenta dispozitivului si necesita ingrijire speciala. Chiar daca vei petrece mai mult timp avand grija de dintii tai, in final, rezultatul va fi cel asteptat si te vei putea bucura de dinti drepti si frumosi.

Daca porti aparat dentar tine cont de faptul ca esti sub tratament ortodontic si trebuie sa respecti toate indicatiile primite de la medicul care iti urmareste evolutia.

1. 🦷 Spala-te pe dinti dupa fiecare masa

Daca pentru cei mai multi spalatul pe dinti este obligatoriu dimineata si seara, pentru tine, pentru ca porti aparat dentar, spalatul pe dinti este obligatoriu dupa fiecare masa. Daca intre mese consumi junk food, dulciuri sau bauturi indulcite, iti recomandam inca un periaj. 🙂

2. 🦷 Foloseste periute de dinti cu peri moi pentru curatarea dintilor si a aparatului dentar

Regasite in comert cu denumirea de Soft sau Ultra Soft, periutele de dinti indicate in periajul dintilor cu apart dentar trebuie sa previna deteriorarea acestuia. Preferi periutele electrice? Foarte bine! In magazine gasesti si periute de dinti electrice special concepute pentru cei care poarta aparat dentar.

3. 🦷 Foloseste paste de dinti cu fluor

Spuneam mai sus ca igiena orala in purtarea aparatului dentar necesita atentie si ingrijre deosebita. Ultimul lucru de care ai nevoie este o carie. Fluorul continut de pasta de dinti ajuta la combaterea cariilor.

Nu recomandam folosirea de paste de dinti cu agenti de albire sau cu particule abrazive. Acestea pot deteriora aparatul dentar. Nu uita, trebuie sa te speli dupa fiecare masa!

4. 🦷 Ata dentara curata spatiile in care periuta de dinti nu ajunge

ata dentara pentru aparat dentar

Pentru cei care poarta aparat dentar recomandam folosirea de ata dentara cerata cu maner. Acestea sunt niste dispozitive mici, de unica folosinta, care sunt utile pentru eliminarea resturilor alimentare.

5. 🦷 Foloseste apa de gura dupa fiecare periaj

In cazul tau, a purtatorului de aparat dentar, pentru o igiena orala „ca la carte” iti recomandam folosirea unei ape de gura care sa elimine bacteriile din cavitatea bucala. In comert si farmacii gasesti apa de gura speciala pentru tratamentele ortodontice.

Patreza-ti dintii curati! In curand, tratamentul ortodontic se va termina si tu vei afisa un zambet superb.