Dezvoltarea tehnologiei in stomatologie a revolutionat, fara indoiala, intreaga perspectiva asupra tratamentului cu implant dentar, acesta devenind accesibil tuturor persoanelor care isi doresc o solutie pe termen lung, sigura, minim invaziva si rezistenta de inlocuire a unuia sau a mai multor dinti lipsa.

In ultimii ani, din ce in ce mai multi medici stomatologi aleg tratamentele cu implant dentar ghidate de tehnologii digitale de ultima generatie pentru pacien╚Ťii lor deoarece, pe langa rezultatele estetice si functionale deosebite, pot controla pe parcursul interventiei toate variabilele minimizand riscurile si rata de esec a procedurii. Astfel, intreg procesul devine confortabil si sigur pentru pacienti.

Tehnologiile au redus durata unui tratament cu implant dentar astfel incat intr-o singur─â zi pot fi inserate mai multe implanturi aceluiasi pacient. Un implant dentar ghidat digital poate fi inserat in circa 30 de minute, in timp ce procedura traditionala ar necesita aproximativ 100 de minute pentru fixarea implantului. Evident, timpul poate fi diferit de la un caz la altul, in functie de patologia locala a zonei in care urmeaza a fi realizata implantarea.

Cu ajutorul tehnologiilor digitale, medicul stomatolog stabileste inca din etapa de planificare locul unde va fi inserat, traiectoria si cat de mult va fi prins in os. Computerul tomograf digital (CBCT) ofera personalului medical toate detaliile pentru ca tratamentul sa fie un real succes, reducand la minimum trauma locala.

Tratamentul cu implant dentar ghidat digital este minim invaziv, ceea ce inseamna ca se reduce foarte mult timpul de recuperare de dupa interventie. Implanturile dentare digitale presupun doar o mica incizie, suficienta pentru introducerea implantului, fara a afecta toate tesuturile inconjuratoare. Fiind ghidat digital, implantul nu are nevoie de o interventie chirurgicala foarte complicata. Gingia se reface chiar incepand cu primele zile dupa introducerea implantului.

Implanturile dentare au devenit sigure pentru ca tehnologiile ofera precizie si garantie extinsa. Implantul ghidat computerizat este pozitionat astfel incat sa se fixeze in maxilar si sa nu existe nicio sansa de miscare in os. Toata procedura este mai putin riscanta, oferindu-i pacientului increderea ca se va bucura de un dinte nou fara alte complicatii.

Prin urmare, un implant fixat bine in os este un implant care poate rezista toata viata. Implantul digital poate rezista fara probleme in os si se adapteaza in structura osoasa. Tehnologia a eliminat problemele de pozitionare a noii structuri dentare si medicul va avea toate informatiile necesare pentru a sti adancimea la care sa introduca implantul in os pentru a fi rezistent pe termen lung.

De aceea, unul dintre marile beneficii ale alegerii acestui tip de interventie cu implant dentar asistat digital il reprezinta investitia inteligenta in sanatate pe termen lung. Datorita preciziei si a informatiilor pe care le ofera medicului ghidul chirurgical digital, tratamentul va decurge impecabil, iar multe dintre implanturile dentare inserate astfel rezista chiar pentru toata viata.

Stomatologia viitorului inseamna tehnologii digitale revolutionare care fac tratamentele mai putin dureroase, precise, mai avantajoase ca investitie pe termen lung si mai rapide. Numarul tratamentelor cu implant digitar ghidat computerizat este in crestere in toata lumea, iar in ultimii ani tehnologiile digitale au devenit indispensabile si realmente utile in toate ramurile stomatologiei moderne. Acest lucru se vede in estetica, rezistenta si calitatea inalta a lucrarilor dentare pe care le realizam.

In clinicile Dentexpert Magic si Dentexpert Boutique am investit in tehnologie deoarece am inteles ca siguranta, confortul si asteptarile pacientului sunt preocuparile noastre principale. De aceea, clinicile noastre dentare pun la dispozitia pacientilor din Brasov si Bucuresti doua centre de excelenta in stomatologia laser.

 
Suntem aproape de tine. Te asteptam in vizita!
 
Clinica Dentexpert Magic Brasov
Str. Alexandru Ioan Cuza, Nr 54
 
Clinica Dentexpert Magic Bucuresti

Bd. Eroilor Nr 30, Bl C2, Ap 20
M. +40 755 108 501

Clinica Dentexpert Boutique Bucuresti
Stefan Capsa Nr. 17, Cotroceni
0729 101 101