Ne-ar placea sa avem o cifra oficilala, dar ea nu exista. Efectuam foarte multe tratamente de parodontoza in Bucuresti cat si in Brasov. Nu putem face o statistica doar pe baza datelor detinute de noi, nu ar fi reale.

Am citit titluri de genul „1 din 10 ” romani sufera de boala parodontala sau „9 sin 10 romani sufera de parodontoza”. Care este realitatea? Este foarte adevarat ca boala parodontala, cunoscuta sub denumirea de parodontoza este o afectiune intalnita frecvent, dar nu putem face statistici decat daca toate clinicile si cabinetele stomatologice am centraliza intr-un sistem aceste informatii.

Tocmai de aceea ne canalizam eforturile si cunostintele in informarea pacientilor nostri cu privire la aceasta afectiune si la cum poate fi ea prevenita. Preventia si o igiena dentara corecta sunt primele masuri.

Parodontoza – cauze

PLACA BACTERIANA! Placa bacteriana care se depune pe suprafata dintilor se transforma de-a lungul timpului in TARTRU care provoaca inflamatia gingiei si a osului care sustine dintii. Din acest motiv pacientii sunt in pericol de a-si pierde dantura.

Exista si factori genetici care pot influenta aparitia sau evolutia parodontozei. In ceea ce priveste varsta, oricine poate fi afectat de aceasta afectiune.

parodontita bucuresti

Parodontoza – tratament

De la formele simple (gingivita) si pana la formele complicate, boala parodontala poate fi tratata. Prima manevra consta in indepartarea tartrului (detrataj), urmand ca urmatoarele manevre stomatologice sa fie stabilite de medicul specialist in tratarea parodontozei: netezire radiculara, operatie cu lambou, grefe de tesut sau os, tratamente de regenerare, terapii laser etc.

Am tratat multe forme de parodontoza in Bucuresti cat si in Brasov. Fericirea pacientilor si satisfactia dintilor salvati sunt cele mai mari premii. 🙂

Tratamentul bolii parodontale este personalizat. Pentru fiecare pacient se cauta solutii cat mai putin invazive si mai rapide. Interventiile laser in tratarea parodontozei grabesc procesul de vindecare si cresc sansele de succes ale tratamentelor.

Parodontoza – simptome

Inca de la primele semne este bine sa te prezinti la stomatolog. Daca se instaleaza mirosul urat (halitoza), daca apare senzaria de disconfort in timpul periajului sau sangerarea, mobilitatea dentara sau prezenta abceselor, vizita intr-o clinica stomatologica nu sufera amanare.

Centru de tratament parodontoza Bucuresti

Avem specialisti in diagnosticul si tratamentul parodontozei. In functie de stadiul bolii, specialistul va lua masurile necesare si va face recomandari atat in ceea ce priveste tratamentul cat si in ceea ce priveste masurile de igiena bucala care se impun la domiciliu.

Centru de tratament parodontoza Brasov

Suntem prezenti atat in Bucuresti cat si in Brasov. Specialistii in tratamentul parodontozei cauta solutii moderne si eficiente de combatere a acestei afectiuni. In functie de stadiul bolii, tratamentele pot fi de durata.

Boala parodontala poate fi prevenita si tratata. Vizita la stomatolog, regimul de viata si igiena corespunzatoare sunt cele mai bune metode de preventie.