Ne-am propus in cadrul acestui blog sa dezbatem subiecte de interes pentru pacientii nostri. S-a scris mult despre caria dentara, dar mai este loc. Apar mereu tehnici inovative si materiale revolutionare si biocompatibile cu dintii pacientilor.

Inainte de a merge mai departe hai sa vedem ce inseamna obturatia sau plomba dentara. Procedura prin care dintele atacat de carie este curatat si reconstruit poarta numele de obturatie sau plomba.

Fara plombe din amalgam!

Renunta la plombele vechi si inestetice din amalgam. In clinicile stomatologice Dentexpert din Bucuresti si din Brasov indepartam aceste plombe pentru a le inlocui cu plombe din rasina, ceramica sau alte materiale.

Plombe durabile si bio compatibile

Astazi, materiale folosite la restaurarea dintilor imita perfect culoarea naturala. In plus, materialele sunt fine si lucioase, exact ca si smaltul dintelui. In cazul cariilor profunde se utilizeaza mai multe materiale, puse in straturi.

Materialele de tipul glasiomerului sunt folosite pentru rezistenta inalta si pentru izolatia termica pe care o ofera.  Acelasi material este folosit si pentru plombele definitive la copii.

Care este durata de viata a unei plombe?

Specialistii estimeaza ca durata de viata a unei plombe este de aproximativ 5 ani, dar, cu o igiena riguroasa, termenul poate fi depasit.

plombe si incrustatii

Ce se intampla in cazul in care dintele este prea afectat?

In loc de plomba, stomatologii folosesc incrustatii ceramice care sunt superioare plombelor. Realizate in laborator pe baza unei amprente digitale, incrustatiile sunt lipite pe dinte si sunt INVIZIBILE. Nimeni nu isi va da seama ca ai un dinte reconstruit.

Incrustatia, fiind realizata in laborator se potriveste perfect, milimetric in spatiul ramas dupa curatare.  Contactul cu dintii vecini si gingia este refacut intr-un mod natural si perfect compatibil.

Care este durata de viata a unei incrustatii?

Daca pentru o plomba specialistii estimeaza o perioada de 5 ani, cand vine vorba de incrustatii, perioada creste pana la 10 ani, chiar si mai mult.

Va asteptam la control. Tratamentul cariei se poate realiza cu ajutorul microscopului si astfel interventia asupra dintelui va fi minima.