Implantul dentar – o operatie minim invaziva, cu multiple beneficii asupra sanatatii fizice si psihice.

In ciuda evolutiei produselor si proceselor dedicate ingrijirii dentare, milioane de oameni sufera de edentatie – conditie cauzata de carii dentare, boli paradontale sau leziuni netratate. In situatia in care pentru multi ani tehnologia ne-a permis sa tratam aceasta conditie prin punti sau proteze dentare si multa lume se temea de durere, in ziua de azi ne putem bucura de o procedura mult mai simpla, minim invaziva si de o calitate net superioara – implantul dentar!

Un implant dentar actioneaza precum radacina unui dinte si ofera o baza puternica pentru dintii de inlocuire fixati (permanenti) sau detasabili care sunt special facuti pentru a se potrivi in mod natural cu restul danturii.

Pe lânga impactul fizionomic, pierderea unuia sau mai multor dinti are implicatii si la nivel fiziologic, cavitatea bucala fiind primul pas in alimentarea corpului.Spre exemplu, in cazul puntilor dentare, fortele masticatorii ale dintilor lipsa sunt preluate de dintii ramasi, ceea ce induce o suprasarcina pe acestia si in timp poate duce la pierderea lor. Sunt multe informatii care va vor trezi interesul, motiv pentru care va invitam sa urmariti interviul cu Doctor in Medicina Dentara Radu Costea (Competenta Implantologie si Radiologie Dentara).

In cazul in care opinia dumneavoastra nu este inca bine formata asupra procedurii, va punem la dispozitie cateva statistici, prezentate mai jos:

  • Implantul dentar este cel mai sigur tratament pe termen lung, pentru persoanele care sufera de lipsa mai multor dinti. Riscurile sunt foarte mici, rata de succes a implanturilor fiind de 98%.
  • Durabilitate. Cu o grija adecvata, implanturile pot ram├óne in cavitatea orala multa vreme.
  • Comoditate. Implanturile dentare elimina inconvenientul st├ónjenitor al indepartarii protezelor, precum si nevoia de adezivi pentru a le mentine in loc.
  • Procedura este minim invaziva, fiind realizata cu ajutorul tehnologiei laser.

Pentru detalii specifice si personalizate, va rugam sa faceti o programare.

Deoarece implanturile dentare necesita una sau mai multe proceduri chirurgicale, trebuie efectuata o evaluare minutioasa pentru a va pregati pentru proces, inclusiv:

  • Examen dentar complet (radiografii dentare si imagini 3D).
  • Revizuirea istoricului medical – medicul trebuie informat despre orice afectiuni medicale si orice medicamente luati, inclusiv medicamente si suplimente eliberate pe baza de reteta sau fara prescriptie medicala. Daca aveti anumite afectiuni cardiace sau implanturi ortopedice, medicul dumneavoastra va poate prescrie antibiotice inainte de operatie pentru a ajuta la prevenirea infectiei.
  • Plan de tratament – este intotdeauna adaptat la situatia individuala si ia in considerare factori precum numarul dintilor ce urmeaza a fi inlocuiti, starea tesutului osos si a dintilor ramasi.

Vrei un rezultat magic, si vei avea parte de unul! Insa…doar rezultatul va fi magic, pentru ca in spatele lui sta o echipa de medici bine instruiti si cu o dorinta continua de dezvoltare, pregatiti sa iti ofere cele mai bun rezultat posibil, realizat doar prin precizie, dexteritate si o viziune ampla asupra situatiei.