Te felicitam ca ai ales cea mai eficienta metoda de inlocuire a dintilor pierduti. Vei descoperi beneficiile in scurt timp. Pana atunci, iata ce ai de facut dupa inserarea unui implant dentar.

1.Asculta sfaturile medicale cu atentie

Medicul te va pregati si iti va spune cum va decurge procedura de implant, ce trebuie sau nu trebuie sa faci in orele ce preced operatia de implantare sau dupa. Implantul este o procedura chirurgicala si ne dorim sa ai o vindecare rapida.

2. Foloseste medicamentele prescrise

In cazul unui implant dentar medicul stomatolog iti poate recomanda administrarea unor medicamente in diverse scopuri. Recuperarea ta cat mai usoara este prima grija a medicului, tocmai de aceea iti poate face si recomandari medicamentoase.

3. Comprese reci pentru reducerea inflamatiei

Poti aplica compese reci pe obraz pentru a reduce inflamatia. Ai suferit o procedura chirurgicala si gingia este inflamata in jurul implantului dentar, cel putin in primele ore.

4. Foloseste apa de gura

In primele ore sau chiar in primele 2-3 zile nu se recomanda sa periezi zona operata. Apa de gura este aliatul tau impotriva bacteriilor din cavitatea orala.

5. Consuma alimente moi

Pentru a nu agresa zona operata cu alimente care ar incetini vindecarea implantului dentar, recomandam  consumul de alimente moi: supe, supe creme, piureuri. Evita si alimentele picante.

implant dentar Evita bauturile foarte reci sau fierbinti

6 Evita bauturile foarte reci sau fierbinti

Chiar daca nu suferi de sensibilitate dentara, zona in care a fost inserat implantul dentar este sensibila. Nu consuma lichide reci si nici fierbinti.

7. Nu consuma alcool si tutun

Chiar daca esti fumator, iti recomandam ca cel putin in ziua implantului sa eviti sa fumezi. Ideal ar fi ca minim 2 saptamani sa se evite atat fumatul cat si consumul de alcool, riscul de sangerare fiind existent la cei care nu pot renunta macar temporar la aceste vicii.

8. Indepartarea firelor

Dupa aproximativ o saptamana te asteptam in clinica stomatologica din Bucuresti sau Brasov pentru indepartrea firelor.

9. Timp necesar pentru vindecare

In urmatoarele luni, de obicei intre 3 si 6 luni, este nevoie de un timp de vindecare si osteointegrare a implantului dentar.

10. Protezarea implantului

Daca ai ajuns la acest pas, poti zambi, Esti fericitul posesor al unui implant dentar. Este exact ca dintele tau natural si te rugam sa-l ingrijesti. Iti apartine!