Ti s-au recomandat tratamente de fluorizare dentara? De asemenea, stii ca este indicat sa folosesti o pasta dinti bogata in fluor. Te-ai intrebat de ce?

Ei bine, s-a demonstrat ca fluorizarea dentara este o procedura care previne aparitia cariilor si reduce sensibilitatea dentara. Inghitit, fluorul poate fi periculos pentru organism ( motiv pentru care pastele de dinti pentru copiii pana in 2-3 ani nu contin fluor) dar folosit pe suprafata dintilor poate imbunatati starea de sanatate a acestora.

Fluorizare in cabinetul stomatologic

De cele mai mult ori, tratamentul de fluorizare dentara se aplica dupa un tratament de detartraj dentar sau periaj profesional. Este indicat sa se faca de personal specializat tocmai in ideea in care exista riscul unei intoxicari atunci cand se folosesc cantitati mari.

In plus, excesul de fluour poate provoca patarea sau decolorarea dintilor, poate produce afectiuni gastro intestinale sau afectiuni ale rinichilor.

Ce presupune procedura de fluorizare?

Sub forma de gel, spuma sau lac, solutiile se aplica pe dinti, urmand ca dupa o perioada cuprinsa intre 30 de secunde si 4 minute, pacientul sa scuipe. Pentru a permite fluorului sa patrunda in structura dintilor, timp de 30 de minute, pacientul nu se clateste si nu consuma bauturi sau alimente.

Numarul de sedinte de fluorizare este stabilit de medicul stomatolog in functie de numarul si intensitatea cariilor.

Ce produse cu fluor se folosesc in tratament?

  • fluorura de sodiu (reduce numarul de carii noi)
  • fluorura de staniu (reduce placa bacteriana si scade incidenta cariilor)
  • fosfat de fluor acidulat (scade incidenta cariilor)

Totodata, pe langa protectia impotriva cariilor dentare, fluorul reduce sensibilitatea dentara si creste rezistenta dintilor la atacul acizilor.

Fluorizarea dentara la copii

florizare dentara copii

„Cariile de biberon” sau cariile galopante pot fi evitate prin ingrijirea dintisorilor de lapte acasa si prin proceduri de fluorizare in clinica dentara. Se recomanda pentru copiii cu varsta mai mare de 2 ani.

Nu putem sa nu subliem inca o data necesitatea curatarii dintisorilor dupa fiecare masa, chiar de la aparitia primului dinte de lapte. De asemenea, ii rugam pe parinti sa nu serveasca celor mici sucuri de fructe sau alte bauturi indulcite cu biberonul, riscul de incidenta creste in aceste cazuri.

Recomandam ca procedurile de fluorizare sa se realizeze doar sub supraveghere medicala. In concluzie, te asteptam in clinica stomatologica Dentexpert Magic pentru tratamente de igienizare si fluorizare profesionale.