Detartrajul este o procedura complet nedureroasa si neinvaziva recomandata de toate clinicile dentare pentru o dantura curata si sanatoasa. Medicii nostri recomanda sesiuni de detartraj dentar pentru o curatare „ca la carte” a danturii. Aceasta pocedura este cea dintai recomandare in combaterea parodontitei.

Cum se formeaza tartrul dentar?

Cu totii avem obiceiuri mai putin sanatoase si vicii care ne pot afecta starea danturii si pot favoriza depunerea de placa bacteriana pe suprafata dintilor. In timp, aceasta se mineralizeaza si devine imposibil de indepartat prin periaj dentar, fie el si profesional.

Cat de periculos este tartrul dentar?

Lasand deoparte aspectul estetic, tartrul dentar este raspunzator de inflamarea gingiei, de sangerarea acesteia si de aparitia halitozei. De aici si pana la una din cele mai intalnite afectiuni orale, parodontita, este un drum scurt. Tocmai de aceea, noi, medicii din clinica Dentexpert Magic, atat din Brasov, cat si din Bucuresti, recomandam controlul periodic si sedinte de detartraj la nevoie.

detartraj cu ultasunete si manual bucuresti

Detartraj cu ultrasunete sau manual?

Noi spunem ambele. In clinicile dentare Dentexpert Magic combinam tehnicile pentru a obtine dinti curati si sanatosi pentru pacientii nostri. Pacientul este prima noastra grija. Intotdeauna!

Detartrajul cu ultrasunete realizat in clinica dentara se face cu ajutorul unui dispozitiv care produce vibratii mecanice ce sparg si indeparteaza blocurile de tartru.  Indepartarea placii supragingivale fara a afecta in vreun fel gingia este un avantaj al aparatului de detartraj cu ultrasunete. Jetul de apa indeparteaza fragmentele si evita supraincalzirea dintilor sau a gingiei.

Detartrajul manual presupune manevre realizate de stomatolog cu instrumente dirijate manual si jet de apa, special concepute pentru aceasta procedura dentara. Medicul, in timpul procedurii, are un control mai mare in ceea ce priveste detartrajul subgingival.

Ambele proceduri sunt sigure si comode pentru pacienti. Daca detartrajul cu ultrasunete este mai eficient in ceea ce priveste suprafata supragingivala, cel manual este mai eficient in ceea ce priveste suprafata subgingivala. Iata de ce medicii nostri recurg la ambele tipuri. 🙂

Procedura de detartraj poate fi completata cu un periaj profesional, un tratament airflow sau cu un tratament de albire.