Dintii tai sunt un indicator al starii tale de sanatate. Ingrijeste-i corect si nu uita de vizita regulata in clinica stomatologica Bucuresti unde am adunat pentru tine toata tehnologia necesara oricarui tip de tratamente si o echipa medicala grozava.

Circula „din gura in gura” tot felul de lucruri false sau mai putin adevarate despre ingrijire acorecta a danturii:

1. Periajul cu bicarbonat de sodiu inlocuieste pasta de dinti

FALS. Nimic nu inlocuieste pasta de dinti. Cele mai multe produse destinate periajului contin fluor care intareste dintii si ajuta la prevenirea aparitiei cariilor. In plus, bicarbonatul de sodiu este un produs abraziv, folosit regulat, va duce la distrugerea smaltului.

2. Sarea si bicarbonatul de sodiu albesc dintii

PARTIAL ADEVARAT. Sarea contine clor, un inalbitor natural. La fel ca si in cazul bicarbonatului, sarea poate provoca microfisuri in structura smaltului. Albirea dentara este recomandat sa se faca sub supraveghere stomatologica.

Sarea si bicarbonatul pot albi intr-o foarte mica masura dintii. Exista paste de dinti cu efect de albire si proceduri de estetica dentara sigure. In clinica stomatologica Bucuresti realizam proceduri de albire dentara profesionala cu lampa zoom, laser etc.

3. Cureti dintii mai eficient daca apesi periuta mai tare

FALS. Noi, stomatologii. recomandam folosirea de periute de dinti moi, care nu agreseaza smaltul dintilor. Periajul corect nu are nevoie de forta.

4.  Folosesti pasta de dinti sau ata dentara

FALS. Iti recomandam sa le folosesti pe ambele. Acolo unde periutele de dinti nu pot patrunde, ata dentara curata si indeparteaza resturile de mancare.

igiena orala clinica stomatologica bucuresti

5. Protezele si lucrarile stomatologice nu necesita periaj sau ingrijire

FALS. Din contra, lucrarile dentare necesita ingrijire atenta si controale periodice in clinica stomatologica Bucuresti. Atat coronitele cat si implanturile au nevoie de periaj exact ca dintii nostri naturali.

6. Daca nu te doare, nu mergi la dentist

FALS. O carie poate sa nu doara sau va durea atunci cand infectia ajunge la nerv si e nevoie de tratament endodontic. Putem preveni acest lucru prin vizite in clinica stomatologica Bucuresti la un interval de 6 luni.

7. Bauturile dietetice nu sunt sanatoase pentru dinti

ADEVARAT. Aciditatea bauturilor racoritoare este daunatoare dintilor. Acizii din fructe, de asemenea.

8. Femeile insarcinate sunt mai predispuse la carii in timpul sarcinii

FALS. Femeile insarcinate trebuie sa mearga mai des la dentist. Pe langa o igiena orala atenta, femeile insarcinate, datorita modificarilor hormonale, pot fi predispuse la gingivita.

9. Guma de mestecat curata dintii

FALS. Guma de mestecat iti poate reimprospata respiratia, dat nu poate curata dintii. Ea nu patrunde in spatiile dentare si nu este destinata acestui lucru chiar daca unele reclame asa lasa de crezut. Nu uita, daca folosesti guma de mestecat, alege variante fara zahar.

10. Dintii de lapte nu au nevoie de ingrijire

NIMIC MAI FALS! Dintii de lapte necesita ingrijire si supraveghere medicala. Ai nevoie de un dentist copii Bucuresti care stie sa  coopereze cu cei mici pentru depistarea oricarei probleme orale. Parintii trebuie sa se implice actv in igiena orala a celor mici.

Internetul nu ar trebui sa fie o sursa de informare pentru ingrijirea dintilor, ci clinica stomatologica Bucuresti unde esti intampinat mereu cu informatii corecte si proceduri stomatologice personalizate.