Decizia corecta se ia doar in cunostinta de cauza. Asadar si in privinta fatetelor dentare, oricine tine la sanatatea si aspectul sau fizic, se intereseaza cat de estetice sunt si cat rezista fatetele dentare.

Adevarate bijuterii ale esteticii dentare, fatetele reprezinta in prezent cea mai simpla si la indemana metoda pentru a-ti schimba culoarea si forma dintilor si pentru a-ti recapata zambetul mult visat.

Fatetele dentare sunt lucrari protetice extrem de subtiri, variind intre 0,3 şi 0,6 mm care adera la suprafata exterioara a dintelui, imbracand numai partea vizibila in timpul zambetului.

ESTETICA DENTARA DE AVANGARDA

Daca dintii dumneavoastra sunt patati, decolorati, ciobiti sau prea mici, fatetele de portelan s-ar putea sa fie cea mai buna solutie in obtinerea unui zambet frumos pentru foarte multi ani.

Acestea pot fi folosite pentru restaurarea unui singur dinte spart ciobit, ingalbenit, plombat, sau a mai multor dinti cu probleme.

De asemenea, daca aveti dinti micuti, cu spatii intre ei, cu ajutorul fatetelor dentare se pot acoperi acele goluri.

Dintii usor strambi, inegali, pot fi perfect mascati prin fatete dentare, evitand tratamentul ortodontic.

Ceramica si zirconiul sunt singurele materiale existente la ora actuala care pot sa mimeze pana la perfectiune aspectul natural al dintilor, fiind simultan si cele mai biocompatibile materiale dentare.

Tehnica ultraconservativa de aplicare a fatetelor implica o indepartare minima din structura dintelui, tinand cont de tesuturile dentare sanatoase si urmand principii inalt estetice.

Aceste minuni ale tehnicii confera danturii un aspect impecabil de la un cap la altul, de o frumusete naturala stralucitoare, dar discreta.

CAT REZISTA FATETELE DENTARE


Fatetele dentare:

  • Pot rezista o perioada de 10-20 de ani;
  • Protejeaza si intaresc dintele;
  • Sunt fabricate din ceramica sau zircnoiu, ambele biocompatibile si non-iritante pentru tesuturile moi din jurul dintelui;
  • Sunt stabile din punct de vedere cromatic, culoarea lor nemodificandu-se in timp si sub actiunea diversilor factori;
  • Izoleaza pulpa dentara, asemenea smaltului (nu transmit variatiile de temperatura);
  • Au aspect natural, cu proprietati asemanatoare smaltului in ceea ce priveste transluciditatea, textura, culoarea si rezistenta mecanica.

Ceea ce determina longevitatea lor exacta este sanatatea dumneavoastra orala si felul in care le veti ingriji dupa ce le aplicati.

Fatetele dentare trebuie ingrijite in acelasi fel in care va ingrijiti dintii in general. Nu necesita o ingrijire deosebita, ci doar rigoarea necesara pastrarii sanatatii orale in mod obisnuit.

Daca aveti probleme gingivale sau alte inflamatii, acestea pot fi daunatoare si va pot strica investitia.

Asa ca nu uitati sa va periati dintii cat mai des posibil, dar in acelasi timp sa pastrati si o dieta alimentara sanatoasa.

Reabilitarea orala prin fatetare dentara este menita sa fie un succes de lunga durata. Pentru aceasta, trebuie ca de doua ori pe an sa va prezentati la medicul stomatolog pentru evaluarea starii de sanatate orala.

La fel ca in cazul oricarei alte lucrari protetice, si in cazul fatetelor dentare exista posibilitatea de a alege intre mai multe tipuri de materiale din care acestea sa fie confectionate.

Insa, pentru a ne asigura ca beneficiem de cele mai bune fatete, din toate punctele de vedere, al proiectarii, fabricarii si montarii.

Avand in vedere contributia enorma pe care o au in imbunatatirea aspectului estetic al zambetului, si daca ne gandim la cat de subtiri si finute sunt, fatetele trebuie realizate cu o adevarata maiestrie pentru a avea efectul scontat.

Cat rezista fatetele dentare? Acest lucru depinde in parte de alegerea clinicii stomatologice potrivite, dar si de o profilaxie orala corespunzatoare.

CA SA NU RISTI NIMIC, TE INVITAM IN CADRUL CLINICII DENTEXPERT BOUTIQUE, UNDE EXPERTII NOSTRI ITI VOR TRANSFORMA ZAMBETUL !