Ne place sa vorbim despre igienizarea dentara. Pe langa dinti curati, pacientii care aleg astfel de proceduri se aleg cu dinti sanatosi. Tocmai de aceea astazi vom vorbi despre airflow dentar, despre beneficiile pe care le aduce in viata pacientilor si despre masurile pe care acestia le pot lua pentru a prelungi cat mai mult efectul tratamentelor dentare.

Ce este airflow?


Este o metoda de igienizare dentara care presupune curatarea dintilor in clinica stomatologica cu un dispozitiv sub presiune care genereaza un jet de apa, aer si particule de bicarbonat de sodiu. Efectul de albire dentara a bicarbonatului este cunoscut, multe paste de dinti avand in compozitie particule fine de bicarbonat.

Airflow-ul este procedura cu care se incheie o igienizare dentara, fiind o completare a tratamentelor de detartraj si periaj profesional. Procedura asigura o curatare intensa, nedureroasa si indeparteaza posibilele resturi de placa bacteriana sau tartru din zonele interdentare.

Procedura este benefica si pentru gingii care se bucura de asemenea de un masaj si o stimulare a circulatiei sanguine.

Indeparteaza petele superficale

Coloratiile suferficiale (pete de vin, cafea, ceai sau provocate de tutun) pot fi indepartate de pe suprafetele dintilor printr-o procedura simpla si comoda, airflow.

Indeparteaza placa bacteriana

Daca tartrul poate fi indepartat prin detartraj, placa bacteriana poate fi indepartata simplu, folosind aparatul de airflow.

Inlatura mirosurile neplacute

Halitoza este o problema deranjanta. Bacteriile din cavitatea orala pot provova un miros urat. De asemenea, lucrarile vechi, poroase pot acumula bacterii si pot genera un miros neplacut. Airflowul curata intreaga gura si inlatura mirosurile neplacute.

Previne parodontoza

Indepartarea placii bacteriene impiedica producerea de tartru care este prima cauza a bolii parodontale.

Curata lucrarile dentare

Jetul de apa cu bicarbonat patrunde cu usurinta in spatiile dintre dinti si lucrarile dentare sau sub lucrarile dentare, langa gingie si igienizeaza suprafetele.

Curata aparatele dentare

Cei care poarta aparate dentare stiu ca acestea presupun o igiena dentara riguroasa. Airfow curata dintii si bracketii intr-un mod eficient.

Ce poti face acasa pentru intretinerea tratamentului airflow?


Foloseste dusul bucal! Este magic si ar trebui sa faca parte din rutina de ingrijire dentara a fiecaruia. Acesta foloseste principiul aparatului de airflow, dar la o presiune mai mica. Dusul bucal va curata spatiile in care periutele de dinti si ata dentara nu pot patrunde. Se poate folosi apa dedurizata sau chiar apa de gura.