Interventia de estetica faciala ce utilizeaza acid hialuronic pentru marirea buzelor este, in prezent, in topul preferintelor pacientilor si medicilor, dar nu fara motiv.
Decizia apelarii la o interventie de acest tip trebuie luata in cunostinta de cauza.
Este foarte important sa detii informatii suficiente si corecte, ce te pot conduce spre luarea celei mai bune decizii pentru tine.
Tratamentele si interventiile de estetica au fost si sunt foarte controversate, pe tema lor aparand numeroase discutii si formandu-se diverse pareri, multe dintre ele total neavizate si eronate.
Asadar, daca iti doresti marirea buzelor cu acid hialoronic, in continuare vei afla mai multe despre acesta si efectele sale asupra organismului tau.
CE ESTE ACIDUL HIALURONIC ?
Acidul hialuronic folosit in medicina estetica este o substanta identica in proportie de 99%, cu cea naturala.
Acidul hialuronic natural este o substanta produsa in mod natural de organism, descoperita in 1934 de medicul Karl Meyer, biochimist la Universitatea Columbia din America.
Acesta este o molecula compusa in mare parte din zaharuri (polizaharida), ce intra in alcatuirea tesuturilor de tip conjunctiv, epitelial si nervos, pentru a le mentine hidratate, a ajuta cicatrizarea, a creste rezistenta si elasticitatea lor.
UNDE SE REGASESTE IN MOD NATURAL?
Este o proteina prezenta in mod natural in dermul tuturor organismelor.
Acidul hialuronic se gaseste in mod natural de cele mai multe ori in fiecare celula din organism si apare in concentratii mari in locuri specifice ale corpului.
In organismul uman se regaseste mai ales in articulatii, in zona ochilor si la nivelul pielii, dar si in oase, cartilaje, tendoane, ligamente, etc.
El se gaseste in cele mai mari concentratii la nivelul tesutului pielii. Se gaseste atat in zonele adanci ale pielii, precum si in straturile vizibile, superioare ale epidermei.
Din pacate, acidul hialuronic are, de asemenea, un timp de injumatatire de mai putin de 3 zile si, eventual, chiar mai putin, o zi la nivelul pielii. Din acest motiv, este imperativ ca organismul sa refaca in mod continuu acidul hialuronic.
Pielea tanara este neteda si elastica si contine cantitati mari de acid hialuronic care o ajuta sa ramana proaspata si sanatoasa.
Din toate aceste motive, acidul hialuronic este utilizat in interventii de estetica faciala, ca de exemplu marirea buzelor sau eliminarea ridurilor.
CE ROL ARE?
Atrage si leaga moleculele de apa. Acest acid retine de 1.000 de ori mai multa apa. Prin aceasta:
- mentine nivelul de hidratare a pielii;
- previne pierderile de apa din tesuturi;
- pielea astfel hidratata imbatraneste mai greu si nu se mai rideaza.
Stimuleaza producerea de colagen, astfel:
- sporeste elasticitatea pielii;
- diminueaza semnele imbatranirii, precum ridurile sau pielea lasata;
- creste cu pana la 96% fermitatea pielii.
Acidul hialuronic si colagenul sunt vitale pentru mentinerea straturilor si structurii pielii. Colagenul confera pielii fermitatea, iar acidul hialuronic hraneste si hidrateaza. Imaginati-va colagenul ca pe niste fibre elastice care tin pielea intinsa.
Colagenul este o proteina compusa din fibre foarte elastice, care se pot intinde de un milion de ori. Acidul hialuronic este “lichidul” care pastreaza fibrele umede si elastice, prevenind ruperea lor. Fibrele sunt elastice si rezistente, atat timp cat nu se usuca.
Colagenul este incontinuu inconjurat si hranit de substanta gelatinoasa, acidul hialuronic.
CUM NE POATE FI DE FOLOS ACIDUL HIALURONIC ?
In mod natural, productia de acid hialuronic scade dramatic dupa 30 de ani, iar pielea capata un aspect uscat, subtire, flasc.
Organismul isi pierde din capacitatea de a mentine aceeasi concentratie de acid hialuronic in piele, rezultand si scaderea capacitatii acesteia de a retine apa, pielea devenind astfel mai uscata.
Interventii precum marirea buzelor sunt menite sa redea aspectul fizionomic tineresc.
Acidul hialuronic sintetic actioneaza ca un spatiu de umplutura prin legarea apei si astfel mentine pielea fara riduri.
Dar acest acid nu este benefic doar pentru frumusetea pielii, ci poate fi de ajutor si in ameliorarea anumitor afectiuni, cum ar fi:
- osteoartrita
- fibromialgia
- sindromul de ochi uscat.
In fiecare locatie din organism, acesta serveste o functie diferita.
La nivelul buzelor, rezultatul injectarii de acid hialuronic consta in marirea buzelor, buze perfect hidratate si pline de sanatate, care sunt bine protejate de mediul inconjurator.
Intrand in profunzimea problemei, descoperim ca acidul hialuronic este nu doar total nedaunator, ci chiar foarte benefic, pentru intregul organism.
In cazul sau nu poate fi vorba despre efecte adverse, ci despre multiple beneficii.
Nici un comentariu